טחורים הם כלי דם נפוחים באזור פי הטבעת ותעלת הנקבובית, המובילים לכאב, גירוי ודימום במקרים מסוימים.
הטחורים נפוציםבעיקר בקרב נשים בהריון/אחרי לידה, אנשים שמרבית זמנם בישיבה, אנשים בעלי עודף משקל ואנשים בגיל השלישי.
טחורים נוצרים כתוצאה מלחץ מוגבר באזור פי הטבעת, שעלול להיגרם מעצירות, הריון, השמנת יתר, ישיבה ממושכת או מאמץ גופני.
הסימפטומים כוללים גרד, גירוי, דימום קל בזמן יציאות, כאבים ואי נוחות באזור פי הטבעת. להרחבה קיראו כאן על תסמיני הטחורים.
קיימים שני סוגי טחורים עיקריים: טחורים פנימיים, הנמצאים בתוך פי הטבעת, וטחורים חיצוניים, הנמצאים מתחת לעור סביב פי הטבעת.
קיימים גם סוגים נוספים של טחורים אבל הם הרבה פחות נפוצים. להרחבה על סוגי הטחורים הקליקו כאן >>
אבחון טחורים נעשה בדרך כלל על ידי בדיקה גופנית פשוטה אצל רופא גסטרואנטרולוג (רופא גסטרו) במקרים מסוימים, ייתכן שתידרש בדיקה אנדוסקופית.
הטיפול בטחורים כולל טיפולים טבעיים בטחורים כמו שינוי תזונה ושימוש בשמנים טבעיים, משחות, סבונים, שטיפת הישבן במקום ניגוב לאחר יציאה, משחות מקומיות ועוד. טיפולים פולשניים כמו קשירת טחורים, ובמקרים חמורים, ניתוח להסרת הטחורים.
לא תמיד ברור לנו מה עושים כשיש טחורים. האם נדרש טיפול או אולי בכלל שמעתם על ניתוח להסרת טחורים? ניתוח מומלץ במקרים של טחורים חמורים, טחורים פנימיים גדולים, או טחורים שלא מגיבים לטיפולים אחרים. התשובה היא שלכל מטופל.ת מתאים פתרון אחר – וכדאי להתייעץ עם רופא. ולפני זה נמליץ לכם לקרוא כאן באתר וללמוד יותר על הנושא.
הסיכונים בניתוח טחורים כוללים דימום, זיהום, כאבים ואי נוחות לאחר הניתוח.
מניעת טחורים כוללת תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, שתייה מרובה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעצירות על ידי שימוש במשלשלים טבעיים במידת הצורך.
כדי למנוע טחורים באופן טבעי ובריא – ניתן לבצע שטיפה של פי הטבעת לאחר כל יציאה. זאת עושים באמצעות התקנת בידה בשירותים של הבית או באמצעות בקבוקון שטיפה שניתן להזמין מאליאקספרט – ראו כאן >>
דרך נוספת להימנע מטחורים, בעיקר אם כבר חוויתם וסבלתם מטחורים בעבר, היא למרוח שמן פיגם פעמיים ביום, בוקר וערב, באופן קבוע ותמידי. מריחת שמן פיגם הידוע בסגולותיו הרבות, היא פעולה עדינה שתוכל למנוע לאורך זמן את הופעתם של הטחורים. אמנם מדובר על הקפדה שמייצרת משימה יומים (אפילו פעמיים ביום) ומוסיפה לכם עוד משהו לבצע, אבל כל מי שסבל מטחורים יעריך את ההשקעה הקטנה והתוצאה לאורך זמן.
במקרים נדירים, טחורים עלולים להוביל לסיבוכים כמו טרומבוזיס (קריש דם) או אנמיה כתוצאה מדימום כרוני.
כן, טחורים יכולים להופיע גם אצל ילדים, אך זה נדיר יחסית.
טחורים יכולים להיות קשורים למחלות כמו שחמת הכבד ויתר לחץ דם פורטלי, שכן מצבים אלו יכולים לגרום ללחץ מוגבר על כלי הדם באזור פי הטבעת.
לא, טחורים אינם מדבקים ואינם נגרמים על ידי זיהום או חיידקים.
ישנן תרופות סבתא שעשויות להקל על הסימפטומים של טחורים, כמו קומפרסים קרים או שימוש באלוורה, אך הן אינן יעילות במקרים חמורים ויש לפנות לטיפול רפואי במידת הצורך.
כן, ישנן גישות רפואה משלימה שעשויות לסייע בטיפול בטחורים, כמו רפואה סינית, דיקור וצמחי מרפא. חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני תחילת הטיפול.
כן, חשוב לפנות לרופא לקבלת אבחון מדויק וטיפול מתאים. הכנת רשימה של התסמינים ופרטים נוספים על התזונה והתרופות שנטלת תסייע לרופא להעניק טיפול מקיף ומהיר יותר.
שמירה על היגיינה באזור פי הטבעת, שימוש במשחות ותרופות מקומיות, אמבטיות סיטז' ושתיית מים מרובה יכולים להקל על התסמינים ולשפר את המצב.
כן, ניתן ואף מומלץ לעסוק בפעילות גופנית מתונה. פעילות גופנית למי שסובלים מטחורים מסייעת לשיפור זרימת הדם ומניעת עצירות.
לא, טחורים אינם קשורים לסרטן ואינם מגבירים את הסיכון לפיתוח סרטן. עם זאת, חשוב להיות בקשר עם רופא המשפחה ולעדכן אותו בכל מצבי הבריאות שלכם כדי שיוכל לראות את התמונה הכוללת ולהמליץ לכם באופן מקצועי.
טחורים הם בעיה נפוצה וניתן לטפל בה בהצלחה. אנחנו מזמינים אותכם לגלוש באתר שלנו וללמוד ולחקור ולדעת יותר. מכאן כבר תדעו מה לשאול גם את רופא המשפחה.
חשוב לפנות לרופא לקבלת אבחון וטיפול מתאים ולא להזניח את הסימפטומים.
באמצעות שאלות ותשובות אלו תוכלו להבין טוב יותר את הנושא של טחורים, ולפנות לרופא לקבלת ייעוץ וטיפול במידת הצורך. אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים להשאיר תגובה או לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף.