כל האפשרויות, טיפול טבעי, מניעה והקלה

טיפול נטורופתי בטחורים: ראיון עם יולי וולושין – נטורופתית מוסמכת

טיפול נטורופתי בטחורים

ישבנו לשיחה מרתקת עם יולי וולושין, נטורופתית מוסמכת, שהגיעה מעולם ההייטק ומצאה את הייעוד שלה בעולמות הריפוי הטבעי. בראיון כן ועמוק, יולי מספרת איך אבחון נטורופתי קטן שינה לה את החיים, מה חשוב להבין כשמטפלים בטחורים בדרך הטבעית, ואיך בעיות פיזיות יכולות להיות ביטוי לעומס רגשי לא פתור. מה זה טיפול נטורופתי בטחורים בעצם? קיבלנו ממנה המון תובנות, טיפים מעשיים ואפילו המלצות לצמחי מרפא שכדאי להכיר. ראיון שכולו הקשבה לגוף – וגם לנפש.

איך התחלת את דרכך בנטורופתיה?

במסגרת שבוע בריאות במקום העבודה שלי (אני באה במקור מעולם ההייטק) עברתי פגישת אבחון זריז מאוד של נטורופתית. קיבלתי כמה המלצות מאוד בסיסיות וראיתי שזה פתר לי בעיה שלא הצלחתי לטפל בה בטיפול קונוונציונלי כמה וכמה שנים. אמרתי לעצמי שאני חייבת ללמוד ולהעמיק בנושא. ככה התחילה דרכי כנטורופתית.

אילו סוגי טיפולים את מציעה כיום?

אני מציעה טיפולים פרטניים, אבחון וליווי נטורופתי במגוון בעיות – כולל נשים בגיל המעבר, בעיות שינה, חוסר איזון הורמונלי, עיכול, עור, קשב וריכוז. בנוסף, אני מנחה קבוצות ניקוי רעלים בעונות המעבר, סדנאות ארומתרפיה, והרצאות בתחום הבריאות הטבעית.

מה העיקרון שמנחה אותך בתהליך הטיפולי?

אני פועלת מתוך רגישות. במהלך הטיפול אהיה רגישה לצרכים/יכולות/מוטיבציה/רצונות של מטופלים. הבנת קושי וחששות יעזרו לי לכוון את המטופל לשינוי אורחות חיים הכוללים שינויים והתאמות בהרגלים יומיומיים, שינויים בתזונה ועוד. בעיניי, עידוד התמדה ופירגון על הצלחות קטנות חשוב מאוד. אתייחס לכל מטופל כדף חלק וללא שיפוטיות. אני פועלת מתוך אחראיות ועושה בדיקות מקיפות כמו בדיקת אינטרקציה עם התרופות שמטופל.ת נוטלים לפני המלצות תזונה/צמחי מרפא או תוספים.

אילו סוגי מטופלים מגיעים אלייך לרוב – ומהם האתגרים הבריאותיים שאת הכי פוגשת?

לרוב אני פוגשת נשים שמגיעות אלי עם בעיות כמו חוסר איזון הורמונלי, סימפטומים שקשורים לגיל המעבר כמו גלי חום, בעיות שינה, דלקות בגוף, שומנים בדם וכבד שומני. בתקופת האביב אני פוגשת נשים עם תופעות של אלרגיה שבאות לידי ביטוי בעור, נזלת אלרגית וליחה מרובה.

איך נטורופתיה מתייחסת לטחורים?

בנטורופתיה אנחנו מסתכלים על טחורים כסימן שהגוף מאותת על עומס – לרוב במערכת העיכול או הכבד. השורש הוא בדרך כלל בעצירות, תזונה דלה בסיבים, או עומס על הכבד שגורם לזרימת דם לא מאוזנת באגן. טיפול נטורופתי בטחורים מתמקד בשינוי תזונתי, תמיכה בעיכול והנעת הדם והכבד בצורה עדינה.

אילו שינויים תזונתיים ואורח חיים את ממליצה לרוב למי שסובלים מטחורים?

קודם כל אמליץ על שינוי תזונתי שכולל העשרת תזונה בסיבים תזונתיים שנמצאים בירקות, פירות, קטניות דגנים מלאים ובעוד מזונות. גם נושא השתיה הוא חשוב מאוד, אמליץ לשתות מספיק מים לאורך היום. אם אפשר להקטין כמויות של קפה ואלכוהול, מזונות עשירים בסוכר וגם מזון חריף (ראו גם: מה אסור לאכול כשיש טחורים) . גם צורת הבישול חשובה מאוד לטיפול בטחורים – כדאי להעדיף בישול עדין כמו אידוי ואפייה ולהימנע במאכלים מטוגנים.

גם נושא של תנועה מאוד חשוב בעיניי. פעילות גופנית כמו הליכה או יוגה יכולה לעזור להכניס תנועה עדינה לגוף וגם למערכת העיכול.

טיפול נטורופתי בטחורים מתייחס אפילו גם לתנוחת הישיבה בשירותים. זה לא פחות חשוב. ישיבה נכונה יכולה לשפר יציאות ולהפוך אותן לקלות וללא מאמץ.

האם יש צמחי מרפא שאת משתמשת בהם לטיפול בטחורים? אם כן – אילו ולמה דווקא הם?

האסטרטגיה העיקרית שאתמקד בה בטיפול בטחורים תהיה שיפור זרימת הדם הוורידית, הפחתת דלקת, חיזוק כלי הדם והרגעת הרקמות.

צמחים כמו:

הממליס (Hamamelis virginiana) – מכווץ עדין, מחזק דפנות ורידים, מצוין לשימוש פנימי וחיצוני.

ערמון הסוסים (Aesculus hippocastanum) – מחזק ורידים ומפחית גודש, מתאים במיוחד לטחורים עם כאב או נפיחות.

 רוטה (Ruta graveolens) – משפרת את גמישות כלי הדם ומרגיעה כאב.

קמומיל (Matricaria recutita) – מרגיע דלקת, טוב במיוחד לשימוש חיצוני (אמבט ישיבה או קומפרסים).

כמובן שפורמולת צמחים שאציע למטופלים עם טחורים תהיה מותאמת אישית ותתחשב ברגישויות או נטייה לדימום.

האם יש טיפולים משלימים שאת משתלבת בהם כחלק מהתהליך?

כן, אני עובדת עם פרחי באך וזה כלי שאני אוהבת במיוחד. פרחי באך יכולים לתמוך במצבים רגשיים שמחמירים טחורים – כמו לחץ פנימי, קושי "לשחרר" או תחושת עומס – מתוך הבנה שהגוף והנפש פועלים יחד, וגם אי נוחות פיזית יכולה לשקף מצב רגשי עמוק יותר.

האם יש מקרים שבהם את מפנה לרופא מערבי או ממליצה על שילוב טיפולים?

בהחלט כן, אני גם מתבססת על אבחנה רפואית מערבית בטיפול שלי וחושבת שמאוד חשוב קודם כל לקבל אבחנת רופא לפני פניה לטיפולי רפואה משלימה.

אם יש בדיקות דם מיוחדות שארצה לראות אפנה את המטופל לרופא מערבי.

אני ממליצה גם לשלב טיפולי מגע או דיקור סיני או יפני (תלוי מקרה כמובן). טיפולים אלה יכולים לעבוד במקביל לטיפול נטורופתי בטחורים.

מה ההמלצה הקטנה אך המשמעותית ביותר שלך למי שסובלים מטחורים?

קודם כל להסדיר מערכת העיכול ולהגיע ליציאות סדירות וקלות על ידי הוספת סיבים תזונתיים לתזונה יומיומית.

האם יש טעות נפוצה שאנשים עושים כשהם מנסים לטפל בעצמם בבעיה הזו?

אני חושבת שטעות הנפוצה היא מיקוד של אנשים בהקלה מקומית וטיפול חיצוני בלבד (כמו טיפול במשחות) בלי טיפול בשורש הבעיה כמו עצירות, תזונה לא מתאימה או לחץ נפשי וגם חיזוק כלי דם מכיוון שמדובר בהתרחבות או חולשה של הוורידים באיזור הרקטלי.

האם תוכלי לשתף במקרה הצלחה (בעילום שם) של מטופל עם טחורים, שראית בו שיפור משמעותי?

מטופלת בת 35 שהטיפול בה כלל בעיקר שינוי תזונתי. בנוסף לטיפול תזונתי, המלצתי על משחה לכיווץ כלי דם. ההקפדה שלה על ההמלצות התזונתיות עזרה מאוד להסדיר יציאות וגרמה להקלה משמעותית בהופעת הטחורים.

איך את רואה את השילוב בין רפואה טבעית לרפואה קונבנציונלית?

אני מגדירה את תחום הנטורופתיה כתחום של רפואה אינטגרטיבית. השילוב הוא משלים ולא סותר. רפואה הקונבנציונלית מעולה באבחון וטיפול במקרי חירום, רפואה טבעית מציעה גישה עמוקה, מותאמת אישית ויורדת לשורש הבעיה.

מה חשוב לך שידעו על נטורופתיה – גם מי שסקפטי או חדש בתחום?

נטורופתיה דוגלת בגישה רצינית, מבוססת מחקר וניסיון.

בנטורופתיה אנחנו לא מטפלים רק בסימפטומים – אנחנו מטפלים באדם, כשלם. אנחנו מקשיבים לגוף ולנפש, מבינים את הגורמים שמבפנים ומחוץ, ובונים טיפול מותאם אישית שיעזור לחזור לאיזון ולהרגיש טוב יותר, לא רק בטווח הקצר, אלא לאורך זמן.

אם אמא שלי שהיא רפואת משפחה במקצוע (שצחקה עלי כשהחלטתי ללמוד נטורופתיה) פונה עלי עם שאלות ויעוץ בתחום הנטורופתי, עשיתי את שלי.

באילו תחומים נוספים את רואה ערך מיוחד לנטורופתיה?

בעיות שאין להן פתרון ברור ברפואה הקונבנציונלית – כמו עייפות כרונית, בעיות עיכול, חוסר איזון הורמונלי, מתח, קשיי שינה או כאבים בלי ממצא חד-משמעי. בנוסף לזה לנטורופתיה יש כלים עדינים (כמו פרחי באך שהזכרתי) שיכולים לעזור בתקופות של עומס נפשי .

אם היית יכולה להעביר מסר אחד לקוראים שלנו – מה הוא היה?

הגוף שלנו מאותת לנו דברים, רק צריך להבין מה הוא מבקש ולתת לו בדיוק מה שהוא צריך כדי להגיע לאיזון.

איפה אפשר לפגוש אותך?

אני מזמינה אותך ואת הקוראים של האתר לעקוב אחרי באינסטגרם : הקליקו למעבר לקישור >>

וגם להצטרף לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלי שבה אני שולחת טיפ שבועי, מתכונים והצעות לחיים מאוזנים ובריאים יותר: הקליקו להצטרפות לקבוצה >>

תודה רבה ליולי וולושין על הראיון המרתק. למדנו המון היום, קיבלנו טיפים ונמשיך לעקוב אחרי התכנים שלך גם ברשתות. תמשיכי לעשות טוב בעולם.