מחלות הקשורות לטחורים נפוצות מאוד בארצות מערביות ומתועשות ובקרב בני אדם עם אורך חיים יושבני, כלומר, שרוב זמן הערות שלהם הוא במנח ישיבה – בבית, בעבודה ובכלל. אורח החיים המודרני הוא שאחראי על התנהלות יושבנית. בעיה זו של טחורים, בדרך כלל מתפתחת בשנות העשרים של הסובלים ממנה אך התסמינים והסימפטומים המובהקים יותר מופיעים בשלב מאוחר יותר של חייהם, לקראת גיל 35-40.
כמו כן נמצא כי הבעיה הטורדנית נפוצה בעיקר בקרב נשים – זאת בעקבות תדירות גבוהה של טחורים בעת ההריון והלידה. במצבים אלו, של הריון ולידה, מופעל לחץ רב על פלג גופה התחתון של האישה (אזור פי הטבעת והחלחולת).
מצבים שונים עלולים לגרום להופעת הטחורים למשל מאמצי הגוף בזמן יציאות (שלשול או עצירות), מחלות תורשתיות ועוד. טחורים, כפי שצוין לעיל נפוצים אצל נשים בהריון. העובר שבתוכן מפעיל לחץ בפלג הגוף התחתון ובתוספת שינוים הורמונליים בגופן ניכרת התנפחות כלי הדם. עם זאת, התופעה נעלמת לרוב לאחר הלידה ומהווים תופעה חולפת שאינה מזיקה.
אחד התסמינים המובהקים לטחורים הינו הופעת דימום צואתי והופעת הטחור אל מחוץ של פי הטבעת.
תסמינים נוספים של טחורים מלווים בתחושות כאב, גירוי וגירוד באיזור פי הטבעת, נפיחות וצבירים היוצאים ונכנסים מפי בטבעת (דוגמת קפיץ). ניקוי פי הטבעת לסובלים מטחורים עלול להיות קשה וכואב ומומלץ להחליף את נייר הטואלט בשטיפה של פי הטבעת. לשטיפה ניתן להיעזר במקלחת, בבידה או בבקבוקון שטיפה ייעודי המתאים לשטיפה אחורית נוחה.
ברוב המקרים התסמינים נעלמים לאחר כמה ימים ולכן בעיית הטחורים ברובה אינה נחשבת לסכנה של ממש.
במקרים בהם התסמינים אינם נעלמים ומתגברים עם הזמן חשוב ללכת לרופא ולבצע בדיקה מקיפה על מנת לשלול את מחלת סרטן המעי הגס.
טחורים פנימיים מתגלים בדרך כלל על ידי הימצאות של דימום לאחר יציאות בשירותים ועשיית צרכים. טחורים פנימיים יכולים להיות פחות כואבים מטחורים חיצוניים אך עם זאת הם מייצרים תחושת אי נוחות בגוף.לטחורים פנימיים תסמינים נוספים שיכולים להיות כגון הפרשות ריריות ותחושה של פינוי לא מלא בסיום היציאה.
אבחון הבעיה בעזרת בדיקה של פי הטבעת על ידי בדיקה אנדוסקופית שתפקידה לבחון טחורים פנימיים.
במהלך הבדיקה הרופא יבחן את פי הטבעת ואת החלחולת ויאתר כלי דם נפוחים המאשרים כי קיימים טחורים.
כמו כן, יבצע בדיקת אצבע רקטלית על מנת לאתר את מצב הטחורים והאם ניכרים הם בשלב מתקדם. כך, יוכל הרופא לתת טיפול הולם למיגור הבעיה.
הטיפול בטחורים לרוב משולב עם טיפולים תרופתיים בהתאם לרמת חומרתה והאם מדובר בטחורים חיצוניים או פנימיים.
הטיפולים המוצעים כיום הינם: תזונה נכונה המפחיתה טחורים, טיפול טבעי עם שמן פיגם, טיפול בעזרת משחות ונרות להרגעת האיזור, טיפול באמצעות קשירת טחורים שאינה מלווה בכאב ונחשב כיעיל ועד לניתוח כירורגי להסרת טחורים.
חלוקתם העיקרית של הטחורים נמנית על שני סוגים עיקריים: פנימיים וחיצוניים שהבחנה ביניהם יוצרת ומצריכה טיפולים שונים.
טחורים פנימיים מלווים בדימומים ובסימפטומים קלים יחסית. לעומת זאת, טחורים חיצוניים, מצריכים לרוב התערבות רפואית בשל הכאבים העזים, הפרשות דמיות, צריבה, הפרעות במערכת העיכול, עצירות וכיוצא בזה.
נכון לומר כי הטחורים אינם נחשבים לבעיה בריאותית חמורה או מסוכנת אולם היא בהחלט פוגעת באיכות החיים – החל מאי נעימות קלה ועד לכאבים עזים ופגיעה ביכולת התפקוד.
יש לציין שהמידע באתר זה אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו מחליף יעוץ רפואי – בכל בעיה מומלץ לפנות לרופא.
כל הזכויות שמורות לעגול שיווק ומדיה בע"מ 2024. אין לעשות כל שימוש בתוכן. המידע באתר אינו מהווה או מחליף חו"ד או ייעוץ רפואי. תנאי שימוש | נבנה ע"י MayaPuna Websites